5 продуктів, які краще не вживати на сніданок

Зі снідaнку пoчинaється кoжeн дeнь. Їx нe тільки нe мoжнa прoпускaти, a й викoристoвувaти “нeпрaвильні” прoдукти. Тoбтo вони корисні, але в іншу пору дня.

Деякі з них викликають подразнення слизової шлунка, інші порушують кислотно-лужний баланс, треті сприяють розвитку таких захворювань, як цукровий діабет і гастрит.

 

1) Сирі овочі

Сирі овочі містять кислоти, які за секунди подразнюють слизову оболонку шлунка. Тому з’їдені натщесерце помідор, огірок або капуста можуть принести чимало проблем людям з поганим травленням. Помідори через великий вміст пектину і дубильною кислоти сприяють утворенню шлункового каменю.

2) Цитрусові

Апельсини, мандарини та лимони, з’їдені натщесерце, можуть провокувати алергію і сприяти розвитку гастриту. Тому перед їх вживанням, рекомендується поснідати вівсянкою.

3) Швидкі сніданки

Сніданок з солодких пластівців шкідливий для здоров’я організму і стрункої фігури. Будучи багатим джерелом вуглеводів, він різко підвищує рівень цукру в крові і людина відчуватиме постійний голод.

4) Солодощі

Відразу після пробудження підшлункова не здатна виробити належну кількість інсуліну, що загрожує підвищенням цукру в крові. Велика доза цукру, що потрапила в шлунок з ранку, змушує підшлункову працювати на знос, а тривале захоплення солодкими сніданками виводить підшлункову залозу з ладу.

5) Бутерброди з ковбасою

До складу ковбаси і шинки входить безліч шкідливих компонентів, в тому числі канцерогенні речовини. Особливо шкідливі такі бутерброди вранці натщесерце.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.