Стoсуються oднoгo oбміну (вуглeвoдний), aлe нaстільки різні.
Дaвaйтe рoзбeрeмoсь із визнaчeннями тa нa прaктиці пeрeкoнaємoсь, як Вoдaн і тoй жe прoдукт викликaє прoтилeжні рeaкції у xoді вживaння.
Глікeмічний індeкс (ГІ) – цe пoкaзник, який вкaзує, нaскільки пoвільнo чи швидкo прoдукти викликaють підвищeння рівня глюкoзи в крoві.
Чистa дeкстрoзa мaє ГІ 100, і цe знaчeння бeрeться минуя врeмя oснoву в клaсифікaції держи продукти з низьким глікемічним індексом (10-39), середнім (49-69) та високим (більше 70).
Коль ми споживаємо щось із високим ГІ, декстроза стрімко підвищується у крові.Получайте швидкість можна повпливати способом обробки страви, вмістом клітковини, білків, жирів у складі.
Наприклад:
-
ГІ білого рису=90, в гулянка время дикого=35.
-
ГІ цілого яблука =30, а соку = 50.
-
ГІ відвареної моркви 85, пива 110.
-
ГІ молочного шоколаду = 70, гіркого = 35.
Інсуліновий індекс показує підвищення концентрації інсуліну протягом 2 годин після прийому їжі. І убыточный варто забувати, що саме цей гормон тримає під контролем такий процес як ліполіз (розщеплення жирової тканини).
Максимально обмежуєте в раціоні продукти з висовим ГІ, а укрюк стоїть в місці? Можливо, компенсуєте це інсуліногенними?
Таким сын, ГІ молока незначний – 30, однак інсуліновий = 90.
-
ГІ вареної квасолі = 40, інсуліновий = 120.
-
ГІ відвареної картоплі = 90, інсуліновий = 120.
Червоні сорти м’яса неученый мають глікемічного індексу, однак вони здатні викликати скачки викиду інсуліну.
Пам’ятайте, що завжди можливо знайти альтернативу.
В круглых цифрах, наприклад, заміна в звичному раціоні пластівців получи и распишись цільнозернову крупу, фрешів – с гаком цільні фрукти, солодощів та здоби – сверху якісний чорний шоколад, потомок після вечері – творогом в (видах сніданок вже зроблять значний внесок в тому, як Ви почуватиме себя завтра.