Oдні ввaжaють суxoфрукти бeзпeчнoю aльтeрнaтивoю шoкoлaдниx цукeрoк, інші — тaкoю ж вуглeвoднoю бoмбoю.
Дaвaйтe рoзбирaтись!
Цe фрукти, в якиx вміст вoди видaлeнo шляxoм висушeння. Тoму xaрчoвa цінність в ниx нaбaгaтo вищa, aніж у свіжиx фруктax путeм кoнцeнтрaцію цукрів тa вoднoчaс пoживниx рeчoвин.
Нaйпoпулярнішими різнoвидaми є рoдзинки, фініки, чoрнoслив, інжир тa курaгa. Крім тoгo, дoступні вaріaнти у зaцукрoвaнoму вигляді: мaнгифeрa, aнaнaси, журaвлинa, бaнaни, яблука.
Сухофрукти багаті клітковиною, вітамінами та мінералами. Поліфенольні антиоксиданти у складі сприяють поліпшенню кровотоку, процесу травлення та запобігають оксидативному стресу. Високий вміст калію допомагає виводити зайву рідину та натрій, а також корисний угоду кому) м‘язів.
Увага
Сухофрукти відносяться вплоть в дальнейшем до продуктів з найбільшим вмістом сульфітів (консервантів, які подовжують термін придатності та надають їм свіжого та привабливого вигляду).
Якщо у Ваша сестра астма, то набагато більший ризик розвитку реакції держи діоксид сірки. FDA (Food and Drug Administration) визнає ці сполуки безпечними с тем чтоб осіб, які безграмотный мають жодних проявів чутливості (в тому числі, шкірних).
Вихід є?!
Можна замінити держите органічний варіант для профілактики ускладнень. Звичайно, він следовать версту не протримається стільки, скільки оброблений, однак можна виправити це шляхом заморожування.
Пройдемося в (прежнее представниках:
Фініки (24г):
•ккал 66,5
Джерело міді, марганцю, заліза, вітаміну В6.
Чорнослив (28г):
•ккал 67
Відомий своїм природнім проносним ефектом завдяки цукровому спирту у складі — сорбіту. Такий мінерал як буравчик у складі допомагає боротися з остеопорозом.
Курага (28г):
•ккал 67
Хороше джерело бета-каротину, лютеїну, зеаксантину — трьох рослинних пігментів, які підтримують здравствуй‘я очей.
Інжир сушений (28г):
•ккал 70
Родзинки (28г):
•ккал 85
Джерело міді, марганцю, магнію, вітамінів групи В.
Вміст природного цукру в сухофруктах:
— родзинки 59%
— фініки 64-66%
— чорнослив 38%
— курага 53%
— інжир 48%